Ajánlunk figyelmükbe néhány olyan alkotót, akik hasonló felfogásban, más művészeti ágakban alkotnak.

Őszinte szívvel ajánljuk megtekintésre a jászberényi Jászság Népi Együttes produkcióit melyekben az autentikus néptánc új elemekkel kombinálva válik igazi színpadi élménnyé. Az együttes minden évben, lassan 30 éve, rendszeresen megrendezi a táncház- és zenésztábort, és a két évtizede rendszeres nyári programot, a Csángó Fesztivált.

Ajánljuk szíves figyelmükbe Madarász Melinda lenyűgöző öltözék kompozícióit. A gondolat ugyanaz, mint ékszereinkben. Modern ruhák ódon hangulattal, jellegzetes népviseleti elemekkel, szabásvonalakkal. A www.meyke.hu weboldalon tekinthetik meg elvarázsoló munkáit.

Rácz Erika ötvös, népi iparművész csodálatos, finom vonalú ezüst ékszereit mind tervezői, mind kivitelezési szempontból nagyra tartjuk és elismeréssel ajánljuk minden Kedves Olvasónknak. Tárgyait a www.raczerika.hu oldalon találhatják.

A Matyodesign.hu tervezői tardi, matyó hímző asszonyokat foglalkoztatva, kézi hímzéssel díszített gyönyörű portékákat vonultatnak fel gazdag repertoárjukban.

A Magyar Népi Motívumok blog szerkesztői remek ízléssel gyűjtötték össze jó néhány, magyar népi ornamentikát használó mai designer munkáját. A blogot ide klikkelve tekinthetik meg.

cd-okÉkszereinkhez ajándékba egy varázslatos dalválogatást készítettünk saját kedvenceinkből, olyan előadóktól akik számára fontos zenei hagyományunk, forrásként tekintenek rá, és mindenki a saját szűrőjén keresztül értelmezve valami újat hozott létre a közös kincsből.

Köszönjük Dalválogatásunk zenészeinek a remek muzsikákat, a magyar népzene ápolását, és a hozzáadott konstruktív, újszerű hangzásokat. Köszönjük, hogy hozzájárultak ajándék lemezünk létrejöttéhez!

Bognár Szilvia www.bognarszilvia.hu
Herczku Ágnes www.herczkuagnes.hu
Szalóki Ági www.szalokiagi.hu
Chalga www.facebook.com/chalgaband
Fonó zenekar www.fonozenekar.hu
Csík Zenekar www.csikzenekar.hu
Borágó Zenekar Borago
Napra www.napra.hu
Kerekes Band www.kerekesband.hu
Nemez www.nemezband.com

Kedvenc előadóink lemezei legnagyobb választékban a www.hangveto.hu 
és a www.fono.hu portálokon vásárolhatók meg.

fel