Karikagyűrűk

Tekintsék meg kollekciónk karikagyűrű párjait, melyek különböző színű arany ötvözetek és apró díszítő gyémántok felhasználásával készültek. Tovább…

ekszerek-karikagyuruk

Eljegyzési gyűrűk

Tekintsék meg eljegyzési gyűrűinket, melyek jellegzetes formái népmese szerű világba invitál. E gyűrűket arany,  gyémántok és színes drágakövek alkotják. Tovább…

ekszerek-eljegyzesi-gyuruk

Alkalmi ékszerek

Tekintsék meg exkluzív arany alkalmi ékszereinket, melyeket briliánsokkal és színes drágakövekkel alkottunk meg. E galéria egyetlen példányban készült ékszereket mutat be. Tovább…

ekszerek-kulonlegessegek

ekszer-tervezes-5Az ékszerdesign születése

A Magyar Menyegző Ékszer Kollekció születése a jegyékszerekkel kezdődött.
Az eljegyzési női gyűrűre és a páros karikagyűrűkre tervezői szempontból egy egységként tekintettünk.

Az ékszerek sziluettjei leginkább a bútorművesség, 
és az építészet kőműves munkáinak és ácsmunkáinak díszítő elemeit hordozzák, a felhasznált ornamentikák az új stílusú népművészeti korszak legjellemzőbb ruhadarabjának a cifraszűrnek igen gazdag, felületborító hímzésmintáit mutatják, illetve 
a technikából adódó rokonság végett a fafaragó mesterség értékeit.
Munkáinkban leggyakrabban használt motívum a tulipán. Mind formailag, mind felületi dekorációban rendszeresen megjelenik ékszereinken.
Gyakori megjelenített motívum még a szív, mely 
a tulipánnal együtt szerelmi jelképek a magyar népművészetben. A kollekció féme az arany.

ekszer-tervezes-2A nemesfémek közül az egyik legalkalmasabb anyag arra, hogy igen változatos, plasztikus formát tudjunk belőle létrehozni.
Tárgyaink anyagát kétféle, fehér és vörös aranyötvözet, illetve a jegyékszerek szimbolikus tartalmából kiindulva fehér, pontosabban színtelen, és barna színű briliánsok alkotják. Ezek az anyagkombinációk különleges ódon hangulatot, karakteres megjelenést adnak a kollekciónak. Az ékszercsoport tagjainak tervezésekor, kivitelezésekor szempont volt, hogy régi, hagyományos kézműves technikákat alkalmazzunk kombinálva modern megoldásokkal, lehetőségekkel.
ekszer-tervezes-3A formák tervezését kizárólag kézi rajzzal vázoltuk fel, majd a pontos anyagvastagságokat, arányokat egy-egy ezüstből kivitelezett legelső darabon kialakítva finomítással oldottuk meg, néha több lépcsőben is. A legjellemzőbb technikánk a formák viaszból való kifaragása. A viasz lényege, hogy azonnal öntészeti eljárás alá lehet vetni. A formák végleges kivitelezése, finomítása hagyományos kézműves módszerekkel történik.
ekszer-tervezes-4Tárgyaink meglehetősen bonyolult formák, legtöbb ékszer a kollekcióból minden egyes elkészítendő darabnál több alkatrészből áll, pontos és magas színvonalú szakmai tudást igényel összeállításuk. Egyébként az ékszerek e tulajdonsága arra is lehetőséget ad, hogy különböző színű ötvözeteket alkalmazzunk egy tárgyon belül. A formák hibátlan elkészítése után következnek a dekorációs technikák, a vésés és végül, a drágakövek befoglalása.

ekszerek-muhely ekszerek-muhely2

A díszítő módszerek minden porcikájukban több évszázados hagyományos kézműves technikák, olyan szakmai módszerek, melyekkel minden egyes ékszer egyéni jegyeket mutat. Ékszereink báját, varázsát az adja megrendelőink számára, hogy minden egyes tárgy egyediséget hordoz a díszítések és a színkombinációk variálhatóságával.

A fenti képeken ékszerész műhelyünk látható, melyeken bemutatjuk, hogy milyen módon készítjük el tiszta, kézműves módszerekkel, de modern eszközökkel a nálunk megrendelt ékszereket.

fel